Pupkin lanceert DOCS by Pupkin
maandag 11 juli 2022

Pupkin lanceert DOCS by Pupkin

Pupkin lanceert het label DOCS by Pupkin. Hiermee breidt het productiehuis haar (internationale) aanbod uit en gaat het naast hoogwaardig drama ook documentaires ontwikkelen en produceren. DOCS by Pupkin beoogt samen te werken met zowel ervaren makers als opkomend documentairetalent.

Sinds 2003 heeft Pupkin haar sporen verdiend in het maken van kwaliteitsdrama voor zowel de publieke omroep als internationale streamers, zoals Viaplay, Netflix en Disney+. Zo produceerde Pupkin series als Van God Los, Riphagen en The Spectacular.

Eerder maakte Pupkin haar eerste documentaire Nao ’t Zuuje (2018, BNNVARA). Op de Limburgse bioscooppremière van de film volgde een succesvolle nationale bioscooprelease met meer dan 60.000 bezoekers. De (herhaalde) televisie-uitzendingen op NPO 3 worden steevast goed bekeken.

Recent produceerde Pupkin in samenwerking met Tuvalu Media de historische docudramaserie Het Verhaal van Nederland. Met deze ruime ervaring streeft DOCS by Pupkin ernaar op een aantrekkelijke manier menselijke verhalen over het bijzondere én het alledaagse te vertellen. Het label zal creatief geleid worden door producent Aster Reinboud. Sinds 2014 is zij werkzaam bij Pupkin en werkte ze aan verscheidene series en films.

Momenteel ontwikkelt DOCS by Pupkin verschillende projecten, met onder anderen Marlies Smeenge (Traag naar de Hemel, Door de Bomen), Dennis Alink (Freek, Unknown Brood), Stijn Bouma (Alleen Tegen de Staat) en Miriam Guttmann (Het Zaad van Karbaat).

Aster Reinboud: “Na onze eerdere producties met een sterke link naar de realiteit is DOCS by Pupkin een gedroomde volgende stap. Documentaires hebben de bijzondere kracht om ons vanuit een nieuw perspectief naar de wereld te laten kijken. Ik kijk ernaar uit om met onze documentaires zowel maatschappelijk gesprekken op gang te brengen en taboes te doorbreken, als te laten zien waar we worstelen met het alledaagse. Waar we elkaar, en onszelf, kwijtraken én weer vinden.”

Bron: Pupkin/BM

Bericht delen