dinsdag 16 januari 2018

Publieke omroep wilde RTL-baas Galjaard inlijven

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL Nederland is ‘onlangs’ benaderd voor een overstap naar de publieke omroep. Dat meldt het AD maandag. De NPO wilde hem naar verluidt inlijven als opvolger van Gerard Timmer, directeur tv-programmering. De stap zou een zeer opmerkelijke zijn geweest.

Galjaard zegt dat hij uiteindelijk heeft bedankt. “Ik heb het niet gedaan. Daar moet alles over zes schijven langs bestuurtjes en stichtingsbazen. Hier schakel ik veel sneller”. De tv-man is bij RTL op zijn plaats. “Wij voelen veel beter aan wat er speelt in de samenleving.”

Volgens de RTL-programmadirecteur speelde het een rol dat RTL veel succes boekt met ‘maatschappelijke’ programma’s als Obese (over overgewicht), Uitstel van executie (over de financiële crisis) en het veelbesproken Project P (over pesten).

Uiteindelijk is VARA-directeur Frans Klein aangesteld door de NPO als opvolger van Gerard Timmer vanaf 1 mei dit jaar. Timmer op zijn beurt is op 1 mei aan de slag gegaan als algemeen directeur en voorzitter van BNN-VARA. Het volledige interview met Erland Galjaard is maandag 26 mei te lezen in het Algemeen Dagblad.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen