Publiek afscheid van Peter R. de Vries in Carré
woensdag 21 juli 2021

Publiek afscheid van Peter R. de Vries in Carré

Woensdag kan in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam afscheid worden genomen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Vanaf 11.00 uur tot 20.00 uur is het publiek welkom in het theater. Donderdag wordt om 11.00 uur in besloten kring afscheid genomen door vrienden, familie en anderen die de vermoorde misdaadverslaggever persoonlijk kenden.

“Elk afscheid vind ik een uitdaging, zeker nu heel Nederland meeleeft en het massale met het intieme wordt gecombineerd”, zei Hans Bleijerveld, directeur Bijzondere Uitvaarten bij Monuta, in het radioprogramma Nieuws en Co. Bleijerveld organiseert beide bijeenkomsten. Hij zegt dat de veiligheid “maximaal is gewaarborgd”, maar kan niets zeggen over specifieke maatregelen.

“Het is de wens van de familie en de partner van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenheid krijgt een laatste groet te brengen”, schrijft RTL in een persbericht. Omdat er grote drukte wordt verwacht, wordt iedereen verzocht het afscheid zo kort mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk mensen erbij kunnen zijn.

Donatie Gouden Tip
De familie vraagt mensen om in plaats van bloemen mee te nemen, een donatie te doen aan Stichting de Gouden Tip. Die inzamelingsactie voor de gouden tip in de verdwijningszaak-Tanja Groen is opgezet door De Vries.

Nederlandse radiozenders draaien donderdag om 11.00 uur tegelijkertijd het nummer A Whiter Shade of Pale van Procol Harum als eerbetoon aan Peter R. de Vries.

Bron: NOS/BM

Bericht delen