dinsdag 16 januari 2018

Provincie mag Omroep West korten

De provincie Zuid-Holland mag Omroep West korten op de subsidie. Dat is bepaald door de rechter in Den Haag. Omroep West wilde via de rechter een korting op de basissubsidie voorkomen van € 375.000 voor afgelopen jaar en € 1 miljoen voor dit jaar.

Volgens de rechter heeft de provincie voldoende aangetoond dat de omroep met minder subsidie in staat blijft haar mediawettelijke taak te blijven uitvoeren. De provincie mag de subsidie verminderen wegens nieuwe omstandigheden, zoals bezuinigingen, stelt de rechter.

In een vergelijkbare rechtszaak in Brabant besloot de rechter enige tijd geleden in het voordeel van de regionale omroep daar.

De directie van Omroep West noemt de uitspraak teleurstellend en onbegrijpelijk, omdat de Rijksoverheid de provincie het geld voor de regionale omroepen zonder kortingen heeft verstrekt. De uitspraak betekent volgens Omroep West ook een verdere verschraling van de regionale journalistiek.

RTV Rijnmond heeft een soortgelijk proces ook verloren. De directie van Omroep West beraadt zich over de consequenties van de uitspraak.

Bron: Omroep West

Bericht delen