dinsdag 16 januari 2018

ProSieben verwacht dit jaar recordwinst

Het Duitse mediaconcern ProSiebenSat.1 verwacht in 2011 een recordwinst te halen dankzij de verkoop van SBS in Nederland en België. Dat maakte ProSieben donderdag bekend. Eerder werd al bekend dat de verkoop aan de Finse uitgever Sanoma en het Nederlandse mediaconcern Talpa ProSieben 1,2 miljard euro oplevert.

Het bedrijf heeft het bedrijfsresultaat (ebitda) in het eerste kwartaal met elf procent op jaarbasis zien stijgen tot 142,6 miljoen euro. Het cijfer was beter dan analisten hadden verwacht. De omzet steeg met 3,7 procent tot 628 miljoen euro, onder de gemiddelde analistenverwachting. Dit meldt het Brabants Dagblad.

De Nederlandse Telegraaf Media Groep heeft ongeveer zes procent van het uitstaande kapitaal van ProSieben in handen. Volgens analist Michel Veul van SNS Securities, die zich baseert op het handelsbericht van ProSieben, zal dit belang TMG in het eerste kwartaal 2,3 miljoen euro voor belastingen opleveren.

“Voor het eerst in twee jaar tijd krijgt TMG dividend op zijn aandelen ProSieben, wat vijftien miljoen euro aan contanten oplevert in het tweede kwartaal.”

Bron: Brabants Dagblad

Bericht delen