dinsdag 16 januari 2018

Projecten gezocht voor Teledoc Campus 2015

De NPO, CoBO, het Mediafonds en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentairetalent. Hiervoor is een nieuw samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus.

Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van NPO 3. Men wil teams van jonge regisseurs en producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen, waarna de sprong naar volwaardige, lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter.

Binnen dezelfde kaders – televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door de NPO/publieke omroepen, CoBO, het Mediafonds en het Filmfonds.

Filmplannen kunnen, na selectie door publieke omroepen, Mediafonds en Filmfonds, een toekenning krijgen voor ontwikkeling: voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats voor mogelijke realisering.

De lengte van de films is 25 minuten, het budget voor ontwikkeling en proefopnamen is maximaal € 5.000,- en maximaal € 60.000,- voor realisering (dus exclusief ontwikkeling). Er worden met ingang van 2015 maximaal 18 bijdragen voor ontwikkeling en 9 bijdragen voor realisering van Teledoc Campus films per jaar toegekend.

De plannen dienen donderdag 1 oktober 2015 om 17.00 uur te zijn ingediend bij Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep, kortweg CoBO.

Bron: CoBO

Bericht delen