dinsdag 16 januari 2018

Programma's NPO en RTL over vluchtelingen

Zowel de publieke omroep als RTL gaan volgende week een speciaal televisieprogramma uitzenden over de vluchtelingencrisis. De talkshow RTL Late Night maakt maandag een speciale uitzending over vluchtelingen, in samenwerking met het Rode Kruis.

Er zal aandacht zijn voor hulpverleners, maatschappelijke organisaties, bekende Nederlanders en particuliere initiatieven. Er is muziek en er komt een oproep om geld te doneren. “We praten over een probleem waar we de omvang niet van kunnen bevatten”, zegt presentator Humberto Tan. “Ik kan ook niet veel doen, maar ik heb wel een instrument tot mijn beschikking en dat is dit programma.”

Woensdag 9 september past ook de NPO de programmering op radio en televisie aan. “De schrijnende beelden van vluchtende mensen vragen om actie”, volgens NPO-bestuurder Shula Rijxman. “Humaniteit en de publieke omroep zijn met elkaar verbonden. Als deze roep vanuit de samenleving opkomt, zijn wij vanzelfsprekend het platform om dit te ondersteunen”.

Op NPO 1 presenteert Jeroen Pauw van 20.30 tot 22.00 uur het programma De grens bereikt vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam. Verschillende gasten schuiven aan om te praten over feiten, angst en hoop van vluchtelingen. Ook op NPO Radio 2 staat woensdagavond 9 september in het teken van de vluchtelingenproblematiek. De NPO en de omroepen zijn op dit moment druk bezig met de invulling van de programma’s.

Bron: NOS/NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen