dinsdag 16 januari 2018

Proefkonijnen terug bij BNN

Wat doet meer pijn, de steek van een bij of de steek van een wesp? En hoe is het om ogen in je rug te hebben? In het vierde seizoen van het BNN-programma Proefkonijnen geven Dennis Storm en Valerio Zeno weer nuchtere antwoorden op bezopen vragen.

Dit jaar pakken zij het groots aan, want het leergierige duo reist naar de Verenigde Staten om hun wetenschappelijke horizon te verbreden. Zo gaan ze in de eerste aflevering naar de VS om een hele hoop papier overhoop te schieten en zo antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoeveel A4’tjes heb je nodig om een kogel te stoppen?’.

Verder proberen Storm en Zeno de uitdrukking ‘een nat pak halen’ te ontkrachten. Is het mogelijk om te zwemmen zonder een nat pak te krijgen? Het nieuwe seizoen van Proefkonijnen is vanaf 5 januari iedere maandag om 20.25 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Storm: “In drie jaar Loverboys en drie jaar Proefkonijnen hebben we een stijl van tv-maken ontwikkeld die je nergens anders op de Nederlandse televisie ziet. En dit seizoen gaat absoluut een paar hoogtepunten opleveren.

Zeno: “Al vier seizoenen mag ik het leukste programma van Nederland maken. We doen niets liever dan nuchtere antwoorden geven op bezopen vragen.”

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen