Producent Marleen Slot wint CFAP Prijs 2022
zaterdag 15 oktober 2022

Producent Marleen Slot wint CFAP Prijs 2022

Marleen Slot (Viking Film) is de winnaar van de CFAP Prijs 2022. Vrijdagmiddag heeft zij de vakprijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst genomen.

De jury, bestaande uit Edwin van der Veen, Jacqueline Gerritsma en Manon van der Hoek, voorzitters van respectievelijk CFAP, Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en Nederlandse Content Producenten (NCP), kozen de winnaar uit een groot aantal voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector.

Marleen Slot werd met name geroemd om haar niet aflatende, unieke ondernemerschap, waarmee zijn tijdens de pandemie de Holy Motion Studio voor animatie opzette en de stop-motionanimatiefilm KNOR produceerde – nog steeds te zien in de bioscoop en dit jaar winnaar van het Gouden Kalf voor de Beste Film van het Nederlands Filmfestival.

Ook de genomineerden Shenin Lebrun & Chafina Bendahman (Maya Creatives) en Lea Fels & Isidoor Roebers (Scenery) werden tijdens de CFAP Prijsuitreiking verrast met een bedrag van 5.000 euro, te besteden aan een nieuw project.

Speciale juryprijs voor Will Koopman
Creatief producent Will Koopman is bekroond met de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro. De jury wil met de prijs van harte onderschrijven dat Will Koopman haar vak volledig verstaat en een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse mediasector. Als maker en regisseur – waarvoor zij dit jaar werd onderscheiden met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur – maar zeker ook als creatief producent van talloze succesvolle films en dramaseries, die een groot en breed Nederlands publiek weten te bereiken. Deze persoonlijke prijs is een eerbetuiging aan deze bijzondere producent.

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft de CFAP Prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten voor het voetlicht te brengen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent.

De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling. In 2021 wonnen Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) de CFAP Prijs 2021 voor hun bijzondere creatieve samenwerking bij verschillende dramaproducties, waaronder het succesvolle Mocro Maffia.

Bron: CFAP/BM

Bericht delen