dinsdag 16 januari 2018

Prix Jeunesse voor RKK

Omroep RKK won woensdagavond twee prijzen op de Prix Jeunesse-conferentie in München. De korte jeugddocumentaire 2 Broers kreeg in München de grote prijs in de categorie 7-11 jaar non-fictie en haalde de Heart-prize binnen, een prijs van alle festivalbezoekers. De prijswinnende documentaire is geregisseerd door Hilt Lochten.

Eindredacteur RKK Jeugd Jan-Willem Bult nam beide prijzen in ontvangst. Bult: “Het is zeer uitzonderlijk dat een Nederlandse productie maar liefst twee keer in de prijzen valt bij de ‘oscars van de kindertelevisie’. Wij zijn erg blij met deze waardering voor RKK Jeugdtelevisie.”

2 Broers
gaat over Nik en Rino, twee liefhebbende en soms ook ruziënde broers die gelijkwaardig zijn in hun ongelijkwaardigheid. Rino is een getalenteerde zwemmer en Nik is gekluisterd aan een rolstoel. Gisteravond bleek al dat de jeugddocumentaire over de broers de grote prijs in de categorie 7-11 jaar non-fictie behaalde. Later bleek dat 2 Broers ook de Heart-prize in de wacht had gesleept, dit is de prijs alle festivalbezoekers: bijna 500 professionals uit 67 landen die op een groot formulier een hart mochten plakken bij hun favoriete productie.

Regisseur Hilt Lochten: “Deze documentaire is essentieel. Het gaat over loyaliteit tussen twee jongens. Een van de jongens is geboren met een last, maar hij geeft ons de kracht om te kiezen voor het goede van het leven: loyaliteit en liefde.”

RKK maakt enkele uren kindertelevisie per jaar en valt op door jeugddocumentaires met eigen verhalen van kinderen én de moderne bijbelvertellingen van de Zandtovenaar. 2 Broers wordt nog een keer uitgezonden op 28 juli om 12.50 uur bij RKK op Nederland 3.

Het EO-programma Checkpoint won overigens de kinderjuryprijs. De NTR won een prijs met het programma Klokhuis in de categorie interactiviteit.

Bron: RKK/Broadcast Magazine

Bericht delen