Privébeelden Roxeanne Hazes zonder toestemming gebruikt in documentaire
donderdag 15 april 2021

Privébeelden Roxeanne Hazes zonder toestemming gebruikt in documentaire

In de documentairereeks Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes, die sinds woensdagavond te zien is bij AVROTROS, worden privébeelden getoond van het gezin Hazes. Volgens Roxeanne Hazes heeft zij geen toestemming gegeven om een deel daarvan te laten zien, maar is er aan deze wens geen gehoor gegeven.

Het gaat onder meer om beelden die Hazes met haar eigen camera heeft gefilmd. In een van die video’s is één van de laatste gesprekken te zien die zij met haar vader André Hazes had. Ze was door de productie benaderd om mee te werken aan de documentaire, maar besloot na het zien van een presentatie om dat niet te doen.

“Voor deze documentaire is gebruikgemaakt van privébeelden van ons gezin, waarvan ik bepaalde fragmenten nog nooit eerder heb gezien”, schrijft Hazes op Instagram. “Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien.”

Dat deze beelden nu op straat liggen, doet Hazes “extra veel pijn”. “Ik heb via mijn management aan de producenten laten weten dat ik niet akkoord ga met het gebruik van privébeelden. Het kwetst me dat deze wens genegeerd is en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt.”

AVROTROS heeft inmiddels laten weten dat de beelden worden verwijderd en ook niet in de volgende afleveringen te zien zullen zijn. De serie Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes is geproduceerd door Vincent TV Producties. In totaal verschijnen er vier afleveringen bij AVROTROS. De eerste aflevering trok woensdag 809.000 kijkers op NPO 3.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen