Prinses Laurentien spreekt programma van National Geographic in
vrijdag 28 augustus 2020

Prinses Laurentien spreekt programma van National Geographic in

Op 9 september start om 21.00 uur in Nederland de nieuwe natuurserie Europe’s New Wild op National Geographic. De serie vertelt het verhaal van de spectaculaire heropleving van de natuur in Europa’s meest gevarieerde landschappen. De eerste aflevering is ingesproken door prinses Laurentien, de vrouw van prins Constantijn en special advisor van Rewilding Europe.

Europa staat bekend om zijn rijke cultuur en bruisende steden, maar de meeste mensen realiseren zich niet hoe divers en spectaculair de natuur en landschappen zijn. Veel kijkers van Europe’s New Wild zijn voor het eerst getuige van deze wilde kant van Europa.

De wisent (Europese bizon) die terugkeert naar de zuidelijke Karpaten in Roemenië, gieren die in steeds grotere aantallen de lucht in gaan in het Rodopegebergte van Bulgarije en de Marsicaanse bruine beren die zich vlakbij Rome thuis voelen. Europe’s New Wild laat in zes afleveringen zien hoe wilde dieren terugkeren en floreren, soms op de meest onverwachte plaatsen en dichterbij dan veel mensen denken. Zo leeft de bizon op de foto hieronder in de Kennemerduinen.

Bizon

Prinses Laurentien
De première in Nederland gaat van start met de aflevering over de terugkeer van wisenten in Europa, speciaal ingesproken door prinses Laurentien, die sinds de oprichting betrokken is bij Rewilding Europe. “Ik vond het geweldig om te doen. Je wordt helemaal trots op Europa als je naar de afleveringen kijkt. En het laat zien dat we ook in onze moderne maatschappij wilde natuur kunnen hebben waar we allemaal van kunnen genieten, zonder er ver voor op reis te gaan.”

De serie is een samenwerking tussen Rewilding Europe en National Geographic. Europe’s New Wild is mede-geproduceerd door Off the Fence Productions en Bonne Pioche Television, en tot stand gekomen door bijdragen van National Geographic, WWF Nederland, de Nationale Postcode Loterij en Canon Europe. De serie wordt uitgezonden in meer dan 45 talen in meer dan 160 landen.

Bron: National Geographic/BM
Foto: Staffan Widstrand/National Geographic

Bericht delen