Prinses Laurentien als eindredacteur bij MAX
dinsdag 3 juli 2018

Prinses Laurentien als eindredacteur bij MAX

Op maandag 9 juli om 21.25 uur op NPO 1 zendt MAX het nieuwe programma Eindredactie uit. In de eerste aflevering neemt prinses Laurentien van Oranje de rol van eindredacteur aan. Samen met een televisieteam maakt zij een programma.

Prinses Laurentien van Oranje staat bekend om haar brede belangstelling en is dagelijks actief om complexe maatschappelijke vraagstukken op de kaart te zetten. En toch was het kiezen van een onderwerp voor haar eigen aflevering nog niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk heeft zij een belangrijk, doch niet voor de hand liggend thema geselecteerd. Prinses Laurentien van Oranje trekt er samen met het tv-team op uit om verschillende groepen onzichtbaren zichtbaar te maken.

Prinses Laurentien van Oranje: “Het is geweldig om te doen. De lat ligt hoog en het is heel spannend om zo’n ingewikkeld thema goed in beeld te brengen. Ik ben diep geraakt door de bijzondere verhalen en openhartige inzichten die hopelijk heel veel mensen de ogen zullen openen.”

In Eindredactie nemen prinses Laurentien van Oranje (aflevering 1, maandag 9 juli) en zanger Bennie Jolink (aflevering 2, maandag 16 juli) de rol van eindredacteur aan. We kennen de eindredacteuren goed; via internet, radio en televisie. Maar hoe leren we hen kennen als zij een eigen televisieprogramma maken? Welk onderwerp staat centraal, voor welke vorm wordt gekozen en wie zijn de gasten?

De eindredacteur wordt op de voet gevolgd, waardoor men een kijkje achter de schermen krijgt bij het maken van televisie. Om het programma een succes te laten zijn, staat vanaf de eerste dag een compleet team klaar, met een regisseur, producers, camera- en geluidsmensen, redacteuren en stagiaires. Alle facetten van het televisiemaken komen aan bod.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen