dinsdag 16 januari 2018

'Prijs SBS tussen 700 miljoen en 1 miljard'

SBS wordt gekocht door een combinatie van twee of meer bedrijven voor een prijs tussen de zevenhonderd miljoen en ruim één miljard euro.

Een ’topman uit de Nederlandse televisiewereld’ voorspelt dat in De Telegraaf. Hij verwacht spektakel rond de verkoop van de zenders die door het Duitse Prosiebensat.1 te koop zijn gezet. “De verkoop van SBS is één van de mooiste financiële spellen op dit moment. Omdat er zoveel belangstelling is, verwacht ik dat de prijs tussen de zevenhonderd miljoen en ruim één miljard zal uitkomen. Vanwege de hoge prijs wordt het geheid een combinatie van twee of meer partijen. Iedereen praat met iedereen. Logische combinaties zijn TMG met De Mol en Sanoma met de Persgroep. Ook andere combinaties zijn mogelijk. Er is een enorm spel aan de gang. Dat kan zes maanden tot wel een jaar duren.”

Voor deze Nederlandse SBS-zenders (SBS 6, NET 5, Veronica) lijken zeker vier tot zes serieuze kandidaten in de markt. Concreet zijn dat Telegraaf Media Groep (TMG), John de Mol, Persgroep, Sanoma en de Amerikaanse investeerder Hellman & Friedman (H&F). Maar het kan ook nog zo zijn dat de zenders helemaal niet verkocht worden, temperde Prosiebensat.1 topman Ebeling vorig weekend in Duitse media de verwachtingen.

Bron: Adformatie

Bericht delen