Pride TV landelijk te zien
vrijdag 24 juli 2020

Pride TV landelijk te zien

Pride TV is van 25 juli tot en met 2 augustus landelijk te bekijken. Daarmee kunnen alle Nederlanders zien wat Pride Amsterdam allemaal te bieden heeft. OUTtv geeft de programma’s van Pride TV door en Ziggo, KPN, T-Mobile, Youfone en Tele2 bieden OUTtv vanaf 25 juli tijdelijk kosteloos aan in het basispakket.

Pride TV wordt door de LHBT-gemeenschap zelf gemaakt. 24 uur per dag live programma’s, muziek, documentaires en reportages over de aangepaste festiviteiten. In korte tijd is een uitgebreide Pride-programmering gemaakt.

Directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam is onder de indruk van het gevarieerde programma-aanbod: “Zichtbaarheid is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community. We zijn dan ook ontzettend blij met de samenwerking met OUTtv. Ook SALTO in Amsterdam geeft de programma’s door. Ik vind het geweldig om te zien hoe in zo’n korte tijd allerlei partijen en vrijwilligers dit Pride-programma in elkaar hebben gezet. Dat vervolgens ook de telecomproviders hun nek uitsteken en dit voor heel Nederland beschikbaar stellen is echt hartverwarmend.”

In de Pride TV-uitzendingen is volop aandacht voor jongeren, senioren, vrouwen, trans, people of colour, religie, kunst en cultuur, bedrijfsleven en sport. Het dagprogramma wordt dagelijks afgesloten met de talkshow Joris Live! waarin SALTO-presentator Joris van de Sande de belangrijkste Pride-gasten ontvangt. Ook de Amsterdamse nieuwszender AT5 werkt volop mee. Die maakt voor Pride TV twee keer het programma Live from the Street. Er wordt live verslag gedaan van de opening van de Pride Week op zaterdag 25 juli.

Daarna volgt op 25 juli de Pride Walk Inloopshow en op 1 augustus de Canal Pride Inloopshow. In deze vier uur durende programma’s is alle aandacht voor verhalen en gasten die in het verleden meededen met de jaarlijkse Pride Walk en de wereldwijd bekende botenparade.

Een volledig tv-overzicht met tijdschema is inmiddels op www.pride.amsterdam gepubliceerd.

Bron: Pride TV/BM

Bericht delen