Presentatieteam nieuwe talkshow Op1 compleet
dinsdag 24 december 2019

Presentatieteam nieuwe talkshow Op1 compleet

De duo’s Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck, en Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink completeren het presentatieteam van Op1, de nieuwe talkshow van NPO 1.

Welmoed Sijtsma was eerder te zien in het NOS Jeugdjournaal en het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Sander Schimmelpenninck is hoofdredacteur van zakenblad Quote en maakt diverse programma’s voor WNL.

Giovanca Ostiana is vooral bekend als zangeres en is winnaar van een Zilveren Harp. Sinds 2017 presenteert ze het VPRO-programma Vrije Geluiden. Bij Op1 schuift ze aan namens de EO, naast Tijs van den Brink, die al twintig jaar journalistieke radio- en televisieprogramma’s maakt voor die omroep.

Samen met Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen, en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg ontvangen zij vanaf maandag 6 januari elke werkdag live rond 22.30 uur gasten die het gesprek van de dag beheersen.

De presentatieduo’s hebben ieder een vaste dag:
Maandag: Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (BNNVARA)
Dinsdag: Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink (EO)
Woensdag: Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (Omroep MAX)
Donderdag: Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck (WNL)
Vrijdag: Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg (BNNVARA)

Op1 is een gezamenlijke productie van verschillende omroepen. Met roulerende duo’s van verschillende afzenders wil Op1 de veelzijdigheid van de NPO onderstrepen. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.

Op1 is een samenwerking tussen programmamakers van de deelnemende omroepen en de redactie van Pauw.

Bron: NPO/BM

Bericht delen