dinsdag 16 januari 2018

Presentatiedebuut Doutzen Kroes bij Gouden Kalveren

Doutzen Kroes presenteert samen met cabaretier Jandino Asporaat het Gala van de Nederlandse Film, op 5 oktober. Op deze slotavond van het Nederlands Film Festival worden de Gouden Kalveren uitgereikt. Na haar acteerdebuut in Nova Zembla, gaat het topmodel nu ook een presentatiedebuut tegemoet.

Kroes verheugt zich op haar eerste keer presenteren: “Dat is het leuke van mijn vak, dat je opeens ook voor zo’n uitdagende presentatieklus wordt gevraagd. Ik ga genieten van de avond, en kijk er naar uit de Nederlandse filmsterren persoonlijk te ontmoeten. Ik ben natuurlijk geen presentatrice, dus als ik er even niet uitkom moet Jandino mij maar redden.”

Asporaat zegt vereerd te zijn samen met het Nederlandse topmodel te mogen presenteren. “Ik had een optreden staan in Soest, maar die heb ik gelijk afgebeld toen ik hoorde dat ik samen met Doutzen Kroes op het podium mocht staan. Ik hoefde ook niet lang te onderhandelen met de VPRO. Ik zei gelijk: voor drie consumptiebonnen doe ik het ook.” Asporaat laat zich voor de presentatie inspireren door de Oscar-gala’s in Los Angeles. ‘Voor een Amerikaanse comedian is dat het hoogst haalbare. Ook daarom voel ik mij vereerd met de uitnodiging. De Gouden Kalveren zijn toch een soort van Nederlandse Oscars.”

Theo Maassen opent de avond met een filmconference, waarin hij de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen filmjaar bespreekt. Het Gala van de Nederlandse Film wordt op vrijdag 5 oktober rechtstreeks uitgezonden bij de VPRO op Nederland 1.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen