dinsdag 16 januari 2018

Presentatiedebuut Birgit Schuurman bij TLC

Birgit Schuurman gaat in september op vrouwenzender TLC een onderzoeksprogramma presenteren. Voor TLC over… duikt zij in alles wat te maken heeft met liefde, relaties en seks. Onderzoek onder bijna 1.500 Nederlandse vrouwen en uitspraken van BN’ers vormen een belangrijk onderdeel van het programma. Palm Plus is verantwoordelijk voor de productie.

Schuurman onderzoekt elke aflevering een specifiek liefdes- en relatiethema en ondergaat zelf ook tests. Zij wordt bijgestaan door wetenschappelijke experts als psychiater Bram Bakker. Uit het onderzoek van TLC onder duizenden vrouwen blijkt onder meer dat 22 procent van de vrouwen zoenen met iemand anders dan haar partner niet ziet als vreemdgaan. Opvallend is dat de vrouwelijke TLC-kijkers hun ‘eerste keer’ gemiddeld een onvoldoende geven, namelijk een 5,2.

Schuurman: “Ik vind het te gek dat ik dit programma voor TLC mag gaan presenteren. Met mijn vriendinnen en vrouwelijke collega’s praat ik honderduit over relaties en alles wat daarmee te maken heeft. Dat ik nu met dit nieuwe TLC-programma verschillende relatiethema’s zowel wetenschappelijk als hands-on ga verkennen vind ik spannend, uitdagend en meer dan leuk. Ik ben heel erg benieuwd naar de reactie van kijkend Nederland.”

Alco de Jong, programmadirecteur Discovery Networks Benelux: “Onze nieuwe lokale productie voor TLC is wat mij betreft een one-of-a-kind productie die de perfecte aanvulling vormt op het huidige programma-aanbod van TLC. De inzet van het TLC Panel, de onderzoeken met wetenschappelijk experts, de frisse benadering van Birgit en de unieke quotes van BN’ers zorgen voor een buitengewone mix tussen serieus en spraakmakend, leerzaam en luchtig. Ik ben bijzonder nieuwsgiering naar de reacties die het programma zonder twijfel zal gaan oproepen.”

Bron: Dicovery Networks Benelux

Bericht delen