Premières Nederlands Film Festival in heel Nederland
vrijdag 6 augustus 2021

Premières Nederlands Film Festival in heel Nederland

Vanaf 24 september tot en met 30 september kan iedereen tijdens de 41e editie van het Nederlands Film Festival zeven festivalpremières in het land bijwonen. Het NFF presenteert de festivalpremières in de landelijke bioscopen en filmtheaters op dezelfde dag als de première in Utrecht.

Het landelijke festivalpremièreprogramma bestaat uit de openingsfilm Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer, The Photograph van Sherman De Jesus, Do Not Hesitate van Shariff Korver, de televisieserie The Spectacular van Willem Bosch en Pieter Kuijpers, (R)Evolutie van Servé Hermans, Drijfzand van Margot Schaap en de slotfilm Nr. 10 van Alex van Warmerdam. De kaartverkoop voor de NFF Festivalpremières start begin september bij de deelnemende bioscopen en filmtheaters. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op filmfestival.nl.

Algemeen Directeur Silvia van der Heiden van het NFF over het landelijke premièreprogramma van het NFF: “Met de premières in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen willen we publiek van Groningen tot Middelburg de mogelijkheid bieden om als eerste een premièrefilm in de buurt bij te wonen. We komen naar het publiek toe, in het land, in Utrecht en uiteraard ook online met een speciaal festivalaanbod!”

NFF Festivalpremières in het land

Vrijdag 24 september
Mijn vader is een vliegtuig – Antoinette Beumer (scenario: Maaik Krijgsman, producent: Topkapi Films, distributeur: September Film)
Psychologisch drama waarin een succesvolle vrouw na de dood van haar moeder ontdekt dat haar eigen leven is gebaseerd op leugens en geheimen. Ze duikt in het verleden om oude trauma’s te verwerken.
Cast: Elise Schaap, Pierre Bokma, Stefan Rokebrand, Maarten Heijmans, Liz Snoijink, Lisa Smit, Marie-Louise Stheins, Axel Daeseleire, Ariane Schluter, Marcel Hensema, Hannah Hoekstra, Rosa van Leeuwen, Joy Nanne en Danique Nanna.

Zaterdag 25 september
The Photograph – Sherman De Jesus (scenario: Sherman De Jesus, producent: Memphis Features, distributeur: Amstelfilm)
Het portret dat de befaamde fotograaf James Van Der Zee in Harlem van zijn grootvader maakte, leidt de filmmaker honderd jaar later terug naar deze magische plek in New York. Die ene foto blijkt tot duizenden bijzondere verhalen te leiden. Een filmische ode aan de bewoners van Harlem, over trots, traditie en de kracht van het beeld.

Do Not Hesitate – Shariff Korver (scenario: Jolein Laarman, producent: Lemming Film, distributeur: September Film)
Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.
Cast: Joes Brauers, Spencer Bogaert, Tobias Kersloot en Omar Alwan.

Zondag 26 september
The Spectacular – Willem Bosch, Pieter Kuijpers (scenario: Willem Bosch en Pieter Kuijpers, producent: Pupkin, omroep: VPRO)
Vierdelige spionage mini-serie gebaseerd op een reeks waargebeurde IRA-aanslagen op Engelse doelen in Limburg eind jaren 80. Het hoofd van het speciaal gevormd rechercheursteam opent een spannende klopjacht op het meest genadeloze en gevreesde vrouwelijke lid van de IRA-cel.
Cast: Hadewych Minis, Michel Sluysmans, Aoibhínn McGinnity, Kerr Logan, Cillian Lenaghan, Declan Conlon, Brian Milligan, Carina de Vroome, Kenneth Herdigein, Jacob Derwig, Porgy Franssen, Ian Beattie en Jochum ten Haaf.

Hadewych Minis

Maandag 27 september
(R)Evolutie – Servé Hermans (scenario: Eddy Terstall, producent: Toneelgroep Maastricht, Pupkin, distributeur: Gusto Entertainment)
Dystopische filmkomedie die zich afspeelt in het jaar 2040. Artificiële intelligentie is een vanzelfsprekendheid en biotechnologie bevindt zich in een vergevorderd stadium. Welke rol speelt de mens nog?
Cast: Angela Schijf, Anniek Pheifer, Bruno Vanden Broecke, Jeroen van Koningsbrugge, Jouman Fattal, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Joy Wielkens en Porgy Franssen.

Woensdag 29 september
Drijfzand – Margot Schaap (scenario: Margot Schaap, producent: PRPL, distributeur: Vedette)
Drijfzand vertelt het verhaal van een intrigerende moeder-dochterrelatie en de keuze tussen loyaliteit, gezondheid en liefde.
Cast: Hanna van Vliet, Elsie de Brauw en Elin Koleci.

Donderdag 30 september
Nr. 10 – Alex van Warmerdam (scenario: Alex van Warmerdam, producent: Graniet Film, distributeur: Cinéart)
Nr. 10 is de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van de zwarte komedie.
Cast: Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Pierre Bokma en Gene Bervoets.

Bron: NFF/BM
Foto: Wouter le Duc/NFF

Bericht delen