Première Cheryl Maas On Air op Eurosport 1
dinsdag 20 februari 2018

Première Cheryl Maas On Air op Eurosport 1

Ze is 33 jaar, woont in Oslo met haar Noorse vrouw en is moeder van twee dochters. Maar het grootste deel van haar tijd is Cheryl Maas professioneel freestyle snowboarder. Maas heeft zich voor de derde keer geplaatst voor de Winterspelen. Na deelname op het onderdeel halfpipe in 2006 en slopestyle in 2014, kan ze in PyeongChang op haar favoriete onderdeel in actie komen: Big Air.

Eurosport volgde Maas maandenlang tijdens haar Road to PyeongChang voor de documentaire Cheryl Maas On Air. De film van 40 minuten, die vrijdag 26 januari om 19.00 uur in première gaat op Eurosport 1, geeft een inkijk in het leven van een kleurrijke, maar ongelofelijk gefocuste en toegewijde olympiër die nog één keer alles uit de kast wil halen om haar droom te verwezenlijken.

Op de Big Air – het meest spectaculaire onderdeel van het freestyle snowboarden – wil Maas in februari in PyeongChang laten zien waartoe ze in staat is. De vraag is alleen of ze op tijd in vorm is, want afgelopen zomer liep ze een ernstige nekblessure op: “Ik had wel dood kunnen zijn, verlamd kunnen raken vanaf mijn nek, of nooit meer kunnen snowboarden. Iedereen zegt terecht: je moet blij zijn dat je leeft.”

In de documentaire staat Maas uitgebreid stil bij de spagaat die het combineren van een gezin en topsport soms met zich meebrengt: “Het is best k*t als je op het punt staat te vertrekken en je spullen bij de deur staan en de kinderen zijn aan het krijsen en gillen. Dan voel je je egoïstisch. Maar aan de andere kant wil je ook een voorbeeld zijn. En ik wil dat mijn kinderen ook hun dromen najagen als zij later ouder zijn.”

Eurosport trainde samen met Cheryl Maas in Oostenrijk en in de Verenigde Staten en stond met haar aan de start van de World Cup in Mönchengladbach. Maker en regisseur Sven Driesen (Athlete Productions) ging bovendien bij Maas en haar gezin op bezoek in Oslo en nam haar mee terug naar haar roots op de borstelbaan in het Brabantse Uden. Het leverde een innemend portret op van een bijzondere topsporter op weg naar de Spelen.

Bron: Eurosport/BM

Bericht delen