dinsdag 16 januari 2018

PowNews vanuit DutchView Studio Muzyq

Met de laatste uitzending van PowNews op 13 mei vertrekt PowNed als een van de laatste vaste bewoners uit DutchView Studio Plantage. PowNews neemt daarmee afscheid van een historisch complex. De omroep start het nieuwe seizoen op een nieuwe locatie: DutchView Studio Muzyq. PowNed verzorgt vanaf september de dagelijkse PowNews-uitzendingen vanuit de door DutchView geëxploiteerde Studio Muzyq aan het Atlantisplein in Amsterdam.

Georgette Schlick, CEO DutchView: “We zijn blij met de samenwerking met PowNed. Hoewel het na zoveel jaar Plantage gek is om daar nu definitief weg te gaan, wordt het vertrek meer dan goed gemaakt door de nieuwe locatie die we samen met PowNed geselecteerd hebben. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe regieruimte en het gereed maken van de Muzyq studio voor PowNews.”

Vorig jaar heeft Artis aangegeven haar herontwikkelingsplannen definitief te gaan starten, met als gevolg dat Artis de Plantage gaat verbouwen en het nieuwe gebouw weer in eigen gebruik neemt, met een andere bestemming. Op 12 juni gaat Studio Plantage dan ook definitief dicht. Een pand met geschiedenis dat eind jaren tachtig als televisiestudio werd ingericht. Studio Plantage werd een broedplaats voor vele succesvolle programma’s als Geen C Te Hoog, Barend & Witteman en De Wereld Draait Door.

Bron: DutchView

Bericht delen