dinsdag 16 januari 2018

PowNed: 'WNL stelt orde op zaken'

De Telegraaf is momenteel rücksichtslos orde op zaken aan het stellen bij zijn satellietomroep WNL. Dat stelt Powned op de website van PowNews. ‘Woensdagochtend barstte de bom. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf werd woedend toen hij zag dat zijn webredactie aandacht had besteed aan de “flutverkiezing” van WNL voor de Rechtse Nederlander van het Jaar. Het artikel moest meteen van de site, want met dergelijke onzin wilde Paradijs he-le-maal niets te maken hebben.’

Vorige week zijn er al twee Telegraaf-mensen aangesteld als inquisiteur. Dit tweetal legt momenteel het WNL-personeel op de pijnbank om vast te stellen hoe rechts ze zijn. Iedereen die ook maar in de verste verte links overkomt, mag op exitgesprek komen.

PowNews: ‘In één moeite door worden de andere zwakke broeders eruit gegooid. Zo raakt Minervaan Alex de Vries hoogstwaarschijnlijk zijn baan kwijt als presentator van het ochtendprogramma. Misschien dat er voor de aanstaande ex-WNL’ers nog een plekje is bij Webregio.nl, de goelag van het Telegraaf-concern waar onder andere voormalig Sp!ts-hoofdredacteur Bart Brouwers prunussen staat te trekken. Omroepvoorzitter Fons van Westerloo wacht niet op een moeilijk gesprek en zou al hebben gedreigd om zelf op te stappen.”

Verder zijn de verloven ingetrokken van de WNL-mensen die wel mogen blijven. Zij moeten de komende twee weken het ochtendprogramma op de schop nemen. Het format van Ochtendspits moet anders, het decor moet anders en er moet sowieso (nog) meer Telegraaf in de uitzendingen.

Bron: PowNews/Broadcast Magazine

Bericht delen