woensdag 17 januari 2018

'PowNed-vluchteling' blijkt acteur

Wekenlang deed Tariq Kasem zich voor als vluchteling die net was aangekomen in Nederland. Samen met Rutger Castricum ging hij op pad om Nederland beter te leren kennen. Nu blijkt dat het allemaal nep was.

In het programma De week van PowNed ging hij als kersverse vluchteling naar onder meer de bingo en de kermis. Maar zijn gebrekkige Nederlands bleek nep. Hij vluchtte al jaren geleden uit Irak en spreekt perfect Nederlands. Kasem is acteur en hield samen met de omroep de kijker voor de gek.

Maar Kasem is sinds gisteren helemaal klaar met de omroep. Een inmiddels verwijderd artikel over de verdronken Syrische jongen in Venlo was voor hem de druppel. In het artikel werd de jongen verweten dat hij andere zwembadgasten ‘een vervelende dag’ had bezorgd.

Dominique Weesie, voorzitter van PowNed, bood meteen zijn excuses aan op Twitter. Hij noemde het artikel ‘walgelijk’. Kasem noemt die excuses goed, maar is toch helemaal klaar met Powned. Hij noemt het artikel “een historisch dieptepunt”.

“Ik heb ze te veel kansen gegeven, het is nu echt klaar”. Hij vertelt dat hij tijdens de opnames voor PowNed herhaaldelijk discriminerende opmerkingen te verduren kreeg. “Dat gebeurde allemaal buiten beeld.”

Bron: RTL Z/BM

Bericht delen