PowNed overweegt fusie met BNNVARA
zondag 17 maart 2019

PowNed overweegt fusie met BNNVARA

In 2020 moet omroep PowNed 150.000 leden hebben om conform de huidige Mediawet te kunnen voortbestaan. De omroep heeft er nu 25.000. Hoe moet dat verder? In een interview met het AD vertelt PowNed-baas Dominique Weesie hoe hij de toekomst ziet.

Weesie: “Ook de NPO vindt dat het leden­aantal niet meer bepalend moet zijn voor het bestaansrecht van de ­omroepen en het daarbij behorende budget, maar het gaat er natuurlijk om wat de minister vindt. Die (Arie Slob) komt binnenkort met een brief over de herinrichting van het bestel. Ik ben benieuwd. Ik zag laatst dat het ledenaantal van de VVD voor het eerst onder de 25.000 is gedoken. Een woordvoerder zei toen: dat wil niets zeggen over het draagvlak. Dat klopt, want de partij wordt een keer in de vier jaar af­gerekend op prestaties en elke keer weer blijkt ze een van de grootste te zijn.”

“Ik zag laatst op de Albert Cuyp twee vrouwen leden werven voor KRO-NCRV. Is dat draagvlak ­creëren? Heeft er niks mee te maken. Kijk naar ons social media-bereik. We ­hebben 680.000 volgers op Facebook, en 300.000 op YouTube. Dát is draagvlak. We zijn dagelijks in contact met deze mensen. Als het om online­bereik gaat, hebben wij de grootste achterban van alle omroepen.”

Weesie overweegt een fusie met een andere omroep om te kunnen voortbestaan. “Misschien is het vloeken in de kerk, maar een omroep als BNNVARA past beter bij ons dan Omroep MAX. BNN is dat jongensachtige, VARA het journalistieke. Maar dan moet er wel nog heel wat water door de Rijn, hoor. Wij zijn met iedereen in gesprek, want je moet wel, maar het zou ook kunnen zijn dat we met WNL een vuist maken. Het is allemaal oriën­terend, hoor.”

Bron: AD/BM

Bericht delen