dinsdag 16 januari 2018

PowNed doet aangifte tegen partner Naema Tahir

PowNews kan beter van het Binnenhof geweerd worden. Dit zei columniste Naema Tahir zondagmiddag in Buitenhof.

Zij stelt vast dat de politiek een ‘mediacratie’ is geworden: “Hoe goed je inhoudelijk ook bent, hoeveel visie en kennis je ook hebt, zelfs al heb je een overdosis aan leiderscapaciteit, als je op tv niet een ontspannen en gewiekste indruk wekt, ben je gesjocht. Zoals een mediatrainer deze week in de krant zei: ‘Hoe je iets zegt is belangrijker dan wat je zegt’.”

Vooral PowNed met reporters als Rutger Castricum krijgt er van langs: “De afgelopen jaren is het, met de komst van omroepen als PowNed, stukken erger geworden. Rutger Castricum is totaal niet in de inhoud geïnteresseerd, hondsbrutaal en er alleen maar op uit politici belachelijk te maken. En daar is hij verdomd goed in. Thorbecke had het, met Rutger Castricum in de buurt, nog geen dag uitgehouden in de politiek. Sterker nog, hij was niet eens de politiek ingegaan.”

PowNews wilde maandag praten met Andreas Kinneging, partner van Naema Tahir en hoogleraar rechtsfilosofie. Toen ging het mis, meldt PowNews-presentator Dominique Weesie maandagmiddag op Twitter. ‘PowNed kan tegen stootje, maar @rutger_zelf tot 2 x keel dichtknijpen wanneer deze uitleg wil over column Buitenhof gaat te ver. Veel te ver. En daarom doen wij aangifte tegen partner Naema Tahir. Zijn naam: Andreas Kinneging, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Want zoals Naema Tahir zelf al zei: persvrijheid is een groot goed. En dat zou hoogleraar moeten weten. Enge kale anabolen patser. #pownews.’

Zie uitzending PowNews hier

Bron: Broadcast Magazine/Fok.nl

Bericht delen