Postcode Loterij Miljoenenjacht scoort beter dan Weet Ik Veel
maandag 31 augustus 2020

Postcode Loterij Miljoenenjacht scoort beter dan Weet Ik Veel

Linda de Mol presenteerde zondagavond Postcode Loterij Miljoenenjacht op SBS6. Gelijktijdig werd door RTL 4 haar voormalige programma Weet Ik Veel uitgezonden, nu met Beau van Erven Dorens als presentator.

Postcode Loterij Miljoenenjacht scoorde zondag 1.190.000 kijkers bij SBS6. Daarmee werd Weet Ik Veel overtroffen, dat 932.000 kijkers telde bij RTL 4. Dat blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

John de Mol wilde Weet Ik Veel graag bij SBS6 voortzetten, maar dat bleek juridisch niet mogelijk gezien de afspraken die met RTL waren gemaakt. Weet Ik Veel is bedacht door Linda de Mol.

De vragen in het programma staan in het teken van algemene kennis. Wekelijks is de studio gevuld met een groep studenten en drie BN’ers. De studenten strijden om de titel ‘beste student van Nederland’ en de BN’ers om het hoogste rapportcijfer. De kijker kan live meespelen vanuit de huiskamer en via een speciale Weet Ik Veel-app.

De najaarseditie van Postcode Loterij Miljoenenjacht is in verband met de RIVM-maatregelen rondom het coronavirus aangepast. In de studio zijn nog steeds tien wijken vertegenwoordigd, echter zitten er per vak geen 50, maar vijf deelnemers uit dezelfde wijkcode. Ook de Miljoenenjacht-koffermeisjes zijn in kleinere aantallen aanwezig.

Bron: BM

Bericht delen