Politiek journalist Thomas van Groningen naar Op1
zaterdag 16 oktober 2021

Politiek journalist Thomas van Groningen naar Op1

Politiek journalist Thomas van Groningen (31) wordt het nieuwe gezicht van Op1 in politiek Den Haag. Hij zal vanaf januari als verslaggever de kijker bijpraten over actuele kwesties, zowel op locatie als aan tafel.

Van Groningen, die nu nog werkt voor BNR Nieuwsradio en regelmatig te zien is in diverse talkshows, zal voortaan exclusief voor de publieke omroep werken. Hij heeft daarvoor nu een contract getekend bij Omroep WNL.

“De komst van Thomas betekent een verdere versterking van de politieke redactie van Op1“, zegt Bert Huisjes, hoofdredacteur van WNL. “Hij doet straks als camjo verslag voor alle deelnemende omroepen. Een eigen man in Den Haag die in de wandelgangen politici bevraagt, debatten en kwesties volgt, en ons op spannende momenten bijpraat, past in onze gezamenlijke ambities.” Andere politieke journalisten en duiders blijven eveneens aanschuiven bij de talkshow.

Thomas van Groningen: “Ik zie er naar uit om voor Op1 bij alle belangrijke politieke momenten te zijn, om dat in beeld te brengen en om dat op een heldere manier aan het einde van dag uit te leggen. En het is een eer om aan te sluiten bij zo’n goede redactie.”

Op1 is een programma van BNNVARA, MAX, EO en WNL. Thomas van Groningen begint in januari. Hij maakt eerst zijn contract af bij BNR Nieuwsradio.

Bron: WNL/BM

Bericht delen