dinsdag 16 januari 2018

Politie valt over logo BNN-serie Smeris

Het logo van de nieuwe serie Smeris heeft geleid tot een dispuut tussen de Amsterdamse politie en de makers. Een medewerker van de nieuwe BNN-serie, waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven twee rechercheurs spelen die een bende-oorlog moeten oplossen, werd aangehouden vanwege het logo van de serie op de zijkant van zijn auto.

Volgens de agenten in kwestie zou de tekst ‘smeris’ aanstootgevend zijn. Na overleg met Justitie is een medewerker van producent Pupkin gesommeerd het logo voor donderdag van zijn auto te halen.

Een woordvoerder van Pupkin is verbaasd over het voorval. “We draaien sinds september al in Brabant, zonder enig probleem”, legt hij uit. “Er rijdt een groot aantal van onze auto’s rond met deze sticker”. De makers zijn niet van plan het logo van de auto te verwijderen.

De woordvoerder van de politie Amsterdam bevestigt aan RTL Boulevard dat de productiemedewerker staande is gehouden. “We vonden het raar een auto te zien rijden met ‘Smeris’ erop.” De politie heeft BNN niet verboden zo te blijven rondrijden. Toch buigt het OM zich maandag over de kwestie, om te bepalen of het aanstootgevend is en zo ja, welke actie BNN dan moet ondernemen.

Bron: RTL Boulevard/AD

Bericht delen