Politie Curaçao boos op Ewout Genemans
donderdag 28 oktober 2021

Politie Curaçao boos op Ewout Genemans

Ewout Genemans en producent No Pictures Please gaan contact opnemen met de politie op Curaçao, die meldt dat zij ‘met teleurstelling en afkeuring’ naar zijn documentaire over het politieapparaat op het eiland heeft gekeken.

Dat laat een woordvoerder van RTL weten. Genemans is behalve presentator ook de maker van het RTL 5-programma Ewout: De criminele kant van paradijselijk Curaçao. De uitzending was maandagavond te zien en bevat verschillende beelden van politieacties in het land.

Volgens de Curaçaose politie had Genemans beloofd de documentaire voor uitzending aan de politie te laten zien, maar is dat niet gebeurd. Ook zou Genemans het programma onder ‘valse voorwendselen’ hebben gemaakt. Momenteel kijkt de politie van Curaçao of er juridische stappen gezet kunnen worden tegen de programmamaker.

Eerder dit jaar was er al enige ophef in het land toen de lokale pers niet aanwezig mocht zijn bij een politie-inval. De Koninklijke Marechaussee had op dat moment naar eigen zeggen mensen ingehuurd om een documentaire te maken over de bestrijding van criminaliteit. Achteraf bleek het te gaan om Genemans en zijn crew. Dat zorgde voor veel onbegrip en boosheid bij de Curaçaose pers.

In de uitzending van maandag op RTL 5 zagen kijkers dat Genemans van alles meemaakte op Curaçao: van een wilde achtervolging en een woningoverval tot de aanhouding van een drugsdealer. Ook toonde hij hoe feestende Nederlandse jongeren makkelijk aan drugs kunnen komen op het eiland. De armoede zorgt voor criminaliteit en vuurwapenbezit. De gevolgen daarvan toonde Genemans door Nederlandse slachtoffers van een roofoverval te spreken.

Bron: Nu.nl/Bonaire.nu/BM

Bericht delen