dinsdag 16 januari 2018

Polak en Van Ingen weg bij Buitenhof

Clairy Polak (VARA) en Peter van Ingen (VPRO) hebben aangegeven na het einde van dit seizoen niet meer beschikbaar te zijn voor Buitenhof. Het programma krijgt in het nieuwe televisieseizoen twee nieuwe presentatoren. Wie de nieuwe collega’s van Pieter Jan Hagens (AVRO) worden, is nog niet bekend.

Clairy Polak, die het programma de afgelopen zes jaar presenteerde, keert terug naar de radio, waarover zij in verschillende interviews al verklaarde dat het als medium haar voorkeur heeft.

Buitenhof is één van de weinige live programma’s op de Nederlandse televisie waar de tijd wordt genomen om wat dieper op de onderwerpen in te gaan. Het presenteren en vooral ook het voorbereiden van Buitenhof heb ik ervaren als een enorme verrijking van mijn journalistieke leven. Maar het radioprogramma waarvoor ik ben gevraagd is een aanbod dat ik niet kon weigeren.” Zij gaat voor de AVRO het muziekprogramma De Klassieken presenteren op Radio 4, dat tot dusver door Maartje van Weegen wordt gepresenteerd.

Peter van Ingen, die vanaf het begin aan Buitenhof is verbonden, wil zich naast zijn eindredactionele werkzaamheden van onder meer Zomergasten weer volledig gaan toeleggen op het maken van televisieprogramma’s voor zijn omroep. “Ik heb samen met het Buitenhof-team een zeer boeiende tijd gehad maar voel na zo’n lange periode sterk de behoefte om weer programma’s te gaan maken voor de VPRO.”

Volgens Polak en Van Ingen zal Buitenhof met de komst van twee andere politieke interviewers een nieuwe impuls krijgen. De VARA en VPRO gaan nu op zoek naar nieuw interviewtalent, om het presentatietrio vanuit de drie betrokken omroepen weer compleet te hebben als Buitenhof in augustus zijn achttiende jaar ingaat.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen