woensdag 17 januari 2018

Pokémon GO Journaal bij #FIRST

#FIRST heeft als eerste televisiezender in de wereld een wekelijks Pokémon GO Journaal. Het Journaal is elke woensdag rond 16.15 te zien. De zender, die volledig gerund wordt door een groep populaire YouTubers, speelt hiermee in op de behoefte van gamers van de extreem populaire Pokémon GO app. Dat maakt producent NewBeTV vandaag bekend.

#FIRST wordt gezien als de eerste zender die inspeelt op de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van YouTubers, games, en andere online actualiteit en werd wegens populariteit afgelopen half jaar twee keer in uitzendtijd verlengd. De televisiezender is dagelijks tussen 15.30 en 17.00 uur live te zien op Ziggo kanaal 13.

Gover Meit, eindredacteur en presentator bij #FIRST: “Alleen gisteren al kregen we ruim 600 berichten van kijkers met de vraag of we de Pokémon GO app kunnen behandelen. Vanuit #FIRST proberen we altijd snel te anticiperen op de behoefte van onze kijkers dus het leek ons niet meer dan logisch meteen met dit Journaal van start te gaan.

George Chvojka (Oostblocker), #FIRST programmamaker en presentator van het nieuwe Journaal (en inmiddels level-20 speler van Pokémon GO): “We brengen het Pokémon GO Journaal voor de spelers, door de spelers, met tips hoe je snel tot een hoog level kunt komen, hoe je door middel van samenwerking succesvol kunt worden en de beste Pokémons in je bezit kunt krijgen. Maar ook Pokémon nieuws en de leukste trending Pokémon-parodies. Het bijzondere aan deze game is dat het mensen bij elkaar brengt. Je moet naar buiten en al wandelend ga je op zoek naar Pokémons. Ik heb mensen ontmoet die samen op date waren en Pokémons aan het vangen waren. Ook had ik afgesproken met een jongen, die ik vaag kende uit mijn dorp, om samen Pokémons te vangen, want hij zag dat er veen Pokémon-Gym in de buurt van mij was. Ik ken veel games maar geen enkele is zo gebaseerd op sociale interactie. Gotta Catch ‘Em All!”

Bron: NewBeTV/Broadcast Magazine

Bericht delen