dinsdag 16 januari 2018

Pipo de Clown terug op tv

Van Hoorne Entertainment en Belinda Meuldijk, de dochter van Pipo de Clown-schrijver Wim Meuldijk, hebben een contract getekend waarin de rechten van Pipo de Clown worden ondergebracht bij het familie-entertainmentbedrijf.

Op televisie heeft Van Hoorne Entertainment meerdere producties lopen op RTL Telekids zoals Fien & Teun, Jul & Julia en vanaf november het programma Theaterkids. Daarnaast verzorgt Van Hoorne vele theatervoorstellingen.

“Wij zijn dagelijks op zoek naar mooie merken met een sterk verleden, maar ook met een mooie toekomst. Ik geloof in Pipo als karakter, clowns zijn van alle tijden. Door Pipo op de juiste manier te restylen en hem naar deze tijd te trekken behouden we het sentiment en pakken we ook de nieuwe jonge kijker”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment. “De enorme passie die wij vonden bij Belinda Meuldijk en haar team maakte ons alleen nog maar enthousiaster om de komende jaren aan de slag te gaan met Pipo.”

De komende maanden zal er in eerste instantie gewerkt worden aan de nieuwe tv-serie waarin Pipo korte avonturen beleeft voor de doelgroep 3 tot 6 jaar. De serie zal in april 2016 worden uitgezonden. Niet veel later zullen Pipo, Mammaloe, Klukkluk en de Dikke Deur ook te bewonderen zijn in de Nederlandse en Belgische theaters.

“Ik ben heel blij met de samenwerking met Van Hoorne Entertainment, als het product ergens past is het wel bij deze club. Ze gaan zorgvuldig om met de nalatenschap van mijn vader Wim Meuldijk en ik werk en kijk mee of het past binnen het idee van het merk. Natuurlijk moet Pipo naar deze tijd, het moet sneller en actueler. Maar het is toch geweldig dat een karakter dat in 1958 het licht zag weer een heel nieuw leven krijgt”, zegt Belinda Meuldijk.

Pipo de Clown was van 1958 tot 1978 te zien op tv. In 2003 bracht Endemol de bioscoopfilm Pipo en de P-P-P-Parelridder uit. De laatste keer dat acteur Cor Witschge Pipo de Clown speelde was op 17 februari 1990 in het programma Rondom Tien, waarin hij voor het laatst het clownspak aantrok.

Het was een programma vol clowns, en Cor vond het de ideale gelegenheid om zich voor altijd te ontdoen van de flapschoenen, de ruitjesjas en de bolhoed. Voor het oog van de camera gaf hij ze aan omroepmuseum Beeld en Geluid, waar het kostuum sindsdien te bewonderen is. Een jaar later overleed Witschge onverwachts.

Bron: Broadcast Magazine/Van Hoorne Entertainment

Bericht delen