Piet Paulusma na 23 jaar weg bij SBS
maandag 4 februari 2019

Piet Paulusma na 23 jaar weg bij SBS

Piet Paulusma legt aan het eind van dit jaar, na 23 jaar in dienst te zijn geweest, gedwongen zijn werk bij SBS6 neer.

De weerman (62) blijft tot het einde van 2019 dagelijks te zien en neemt daarna afscheid. De samenwerking met Paulusma wordt in goed onderling overleg beëindigd, meldt Talpa, de eigenaar van SBS6. Paulusma zegt in een reactie dat hij begin januari te horen heeft gekregen dat de samenwerking wordt beëindigd. “Er is geen conflict, het was niet mijn keus, maar ze willen iets anders. Ik vind het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken.”

De Fries Paulusma presenteerde in zijn eentje en op geheel eigen wijze het weerbericht voor de zender, waarbij hij steevast zijn praatje afsloot met de kreet “Oant moarn”, Fries voor “Tot morgen”. De afgelopen 23 jaar was de weerman bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien. ‘SBS6 is Piet Paulusma en zijn team enorm dankbaar voor zijn onafgebroken inzet en kijkt uit naar de uitzendingen die hij in 2019 nog zal verzorgen’, verklaart Talpa.

In gesprek met het AD benadrukt Paulusma dat Piets Weer blijft bestaan. “Dat ga ik sowieso online doen. We zijn bezig met het bouwen van een nieuwe website, een nieuwe app. Ik hou alle opties open.”

Bron: Hart van Nederland/Nu.nl

Bericht delen