Philippe Geubels neemt Hollandse gewoontes onder de loep
vrijdag 9 oktober 2020

Philippe Geubels neemt Hollandse gewoontes onder de loep

Grappen van Nederlanders over Belgen en van Belgen over Nederlanders zijn al zo oud als de weg naar Rome. Belgen vinden Nederlanders bijvoorbeeld luidruchtig, heel direct en vooral gierig en dat schuiven ze zeker niet onder stoelen of banken.

Zo hebben Nederlanders tientallen woorden om ‘gierig’ te omschrijven, terwijl onze zuiderburen maar één term gebruiken: Hollanders. Tijd voor Philippe Geubels om de Nederlanders en Nederlandse cultuur eens echt goed te bestuderen en te kijken of al deze grappen wel realistisch zijn.

In Geubels & de Hollanders, vanaf 17 oktober om 21.30 uur bij RTL 4, gaat hij op deze ontdekkingstocht en trakteert Philippe ons op een televisieshow bomvol humoristische ontdekkingen.

Samen met zijn goede vriend Erik van Looy reist Philippe heel Nederland door en leren ze alle eigenaardigheden en gewoontes kennen. Hoe ziet de echte Hollandse keuken eruit en hoe gaat een Hollander om met zijn geld? Philippe laat uitgebreid zijn licht schijnen over al hun ontdekkingen en ervaringen en vertelt hierover op zijn eigen wijze.

Daarnaast schakelt Philippe iedere aflevering een panel van 100 Nederlanders in om nog meer toelichting te krijgen op onze, soms toch wel, opvallende gewoontes. In dit panel zitten bijvoorbeeld Nathan Rutjes, Roué Verveer en Fred van Leer.

Geubels & de Hollanders wordt geproduceerd door PnP Media.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen