Peter van der Vorst directeur Content en Marketing bij RTL
maandag 11 februari 2019

Peter van der Vorst directeur Content en Marketing bij RTL

RTL heeft aangekondigd dat de functie directeur Content en Marketing per 1 maart wordt ingevuld door Peter van der Vorst. Hij wordt eindverantwoordelijk voor alle vormen van content op de zenders en digitale consumentenplatforms van RTL, zoals RTL XL en Videoland. Onder zijn verantwoordelijkheid valt ook de marketing van de content.

RTL CEO Sven Sauvé over de aanstelling van Van der Vorst: “Wij werken al jaren zeer succesvol samen met Peter als presentator en producent. Peter kent het volledige spectrum van het programma maken, zowel voor als achter de schermen. Keer op keer laat hij zien dat hij goed aanvoelt welke thema’s er spelen in de maatschappij en vertaalt hij deze inzichten door naar prachtige programma’s. Bovendien heeft hij een heldere en inspirerende visie op de ontwikkeling van het medialandschap. Als je dat optelt bij zijn ondernemerschap en lef om te vernieuwen, is hij de perfecte persoon om de brug naar onze fans te versterken. Ik ben heel blij dat hij de keuze heeft gemaakt om ons directieteam te komen versterken.”

Peter van der Vorst: “RTL is het mooiste en meest veelzijdige mediabedrijf van Nederland. Programma’s en dramaseries worden hier echt met hart en ziel gemaakt. Ik kijk er naar uit om de kennis en ervaring die ik in de afgelopen 25 jaar heb opgedaan als presentator en producent nu in te zetten als directeur Content en Marketing. Het is een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en online platformen, waaronder Videoland. Ik verheug me op de samenwerking met het geweldige content team. Ik geloof dat we samen nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van de Nederlandse kijker.”

Peter van der Vorst is ruim 25 jaar werkzaam voor RTL, zowel als producent als presentator. In die hoedanigheden maakt hij onder andere Van der Vorst Ziet Sterren, Married at First Sight en Verslaafd. Vanaf 1 maart start Van der Vorst in zijn nieuwe rol bij RTL. Zijn activiteiten voor zijn productiehuis Vorst Media bouwt hij in de loop van het jaar geleidelijk af.

Vanaf 1 januari 2020 gaat hij fulltime aan de slag in zijn nieuwe functie en stopt hij als presentator en producent. Tot die tijd blijft hij dit jaar bij RTL 4 te zien als presentator van Van der Vorst Ziet Sterren, Married at First Sight en Verslaafd. Ook blijft hij de rest van 2019 verbonden aan RTL Boulevard, waaraan hij al sinds de start in 2001 zijn bijdrage levert.

Van der Vorst begon zijn carrière in 1989 bij de KRO, VARA en NOS Radio. Hij schreef in zijn beginjaren onder meer voor de Gay Krant en werkte jarenlang als verslaggever, eindredacteur en gedelegeerd producent bij Joop van den Ende Producties, Eyeworks en EVA Media. Sinds 1996 is hij te zien als presentator bij RTL 4. In 2009 startte Van der Vorst samen met Nathalie Harari zijn productiehuis Vorst Media dat voor zowel RTL, de NPO als SBS programma’s maakt. In 2015 werd het bedrijf overgenomen door Talpa Media.

Bron: RTL

Bericht delen