dinsdag 16 januari 2018

Peter R. de Vries viert jubileum met speciale uitzending

foto: Wim Kluvers

Het programma van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever bestaat vijftien jaar en om bij dit jubileum stil te staan, blikt hij zondag terug op de meest roemruchte verborgen camera-acties die hij heeft uitgevoerd. Hoogtepunt was de actie waarin Joran van der Sloot in een auto tot een bekentenis werd gebracht in de verdwijningzaak van Natalee Holloway. De uitzending trok 7,2 miljoen kijkers, de reportage werd over de hele wereld uitgezonden. De Vries won er een International Emmy Award mee.

Oplichters, fraudeurs, afpersers, moordenaars, pedofielen, geweldplegers, nepgenezers werden voor het oog van de verborgen camera ontmaskerd. Ook manipulerende overheidsdiensten konden er op rekenen dat hun daden in het geheim werden vastgelegd.

Peter R. de Vries: “Het is bijzonder dat we vijftien jaar op de buis zijn. Toen ik er aan begon gaf ik mezelf hooguit drie jaar. We hebben natuurlijk vooral naam gemaakt met onderzoeken en het oplossen van vastgelopen moordonderzoeken en gerechtelijke dwalingen, maar de verborgen camera-actie is in die vijftien jaar toch een ‘specialiteit van het huis’ gebleven, waar door ons allemaal met veel geestdrift aan wordt gewerkt. De voortschrijdende techniek heeft ons daarbij ontzettend geholpen, maar kernpunt blijft toch durf en inventiviteit.”

Bron: SBS/Broadcast Magazine 

Bericht delen