dinsdag 16 januari 2018

Peter R. de Vries trekt ruim 1 miljoen kijkers

Na zeventien jaar kwam er zondag een einde aan het misdaadprogramma van Peter R. de Vries bij SBS 6. In de slotaflevering werd de kijker een blik achter de schermen van het programma gegund.

Tijdens het productieproces is de redactie de afgelopen maanden door een camerateam gevolgd. Veel medewerkers zijn heel lang aan het programma verbonden. In de reportage laten medewerkers zien hoe reconstructies worden gemaakt en verborgen camera-acties worden voorbereid, maar ook vertellen zij hoe het is om zeventien jaar met De Vries te werken en welke voorvallen en anekdotes zij zich herinneren.

“Het is een prachtig inkijkje geworden, afwisselend humoristisch en informatief”, aldus De Vries. Volgens hem viel het niet mee om de slotuitzending te presenteren. “Eerlijk gezegd doe ik liever een pittige confrontatie met een bende criminelen. Ik hoef niet te verhelen dat ik in de studio wel wat moest wegslikken. Bijna iedereen was aanwezig en ga dan maar eens je afscheidstekst opnemen. Dat moest dus wel een keertje over, maar het is goed gekomen. Het is een mooi slotstuk geworden.”

De uitzending, geproduceerd door Endemol, trok 1.053.000 kijkers en is hier terug te zien.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen