dinsdag 16 januari 2018

‘Peter Familias’ zwaait af bij TROS

Tot 31 december is hij ‘tot in elke vezel’ algemeen directeur van de TROS. Maar voor Peter Kuipers met bloedend hart afscheid neemt van De Grootste Familie van Nederland, praat hij in Broadcast Magazine openhartig over de samenwerking met de AVRO

– “Verstandshuwelijken blijven misschien wel langer bestaan dan liefdesrelaties” – de urgentie voor publiek Hilversum om juist nu energiek door te pakken en de kansen voor AVROTROS. “Alles moet samen: verenigingen, vermogen en organisatie. Ik geloof niet in een fusie met de handrem erop.”

Als architect van die samensmelting was hij nauw betrokken bij de verhuizing naar het nieuwe pand, maar de sleutel van de voordeur gaat naar zijn opvolger, Eric van Stade. “Dat is raar, omdat ik anderhalf jaar over indeling en inrichting heb gesproken. Rationeel klopt mijn afscheid, ik sta zelf ook onder het bordje Exit, maar gevoelsmatig is het dubbel.”

Kuipers is er vooral trots op dat “het clubgevoel” terug is. Dat uit zich in de manier waarop medewerkers met mij zijn meegegaan in het fusietraject, daar sprak zo veel vertrouwen uit. Onze OR zei: ‘Je hebt het familiegevoel teruggebracht’. Daar ben ik trots op. Als de TROS zich als Grootste Familie profileert, kan dat alleen als we dat intern ook zijn. Ik hoor bestuurders wel eens zeggen dat ze hopen dat Den Haag ons nu met rust laat. Nou, laat ik dan een andere hoop uitspreken: Hilversum moet ervan doordrongen zijn dat we niet op onze lauweren kunnen rusten. We gunnen de fusieorganisaties even tijd om zich te voegen, maar daarna moet Hilversum gelijk verder met de volgende stap. Als we wachten tot 2019, voorspel ik dat Den Haag een nieuwe consolidatieslag oplegt. Dus Hilversum: bepaal je eigen toekomst!”

Het complete interview met Peter Kuipers is te lezen in Broadcast Magazine 330. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen