Personeel RTV Noord ongerust over koers van de omroep
vrijdag 2 juli 2021

Personeel RTV Noord ongerust over koers van de omroep

Tientallen medewerkers van RTV Noord hebben een brandbrief gestuurd aan de ondernemingsraad van de regionale omroep. Het personeel zegt niet achter de nieuwe koers en organisatie van de omroep te staan. Volgens het Dagblad van het Noorden is de brandbrief ondertekend door zeker zeventig personeelsleden.

De medewerkers zeggen zich ‘ernstig zorgen te maken’ over de ontwikkelingen binnen de omroep, zowel over de journalistieke als de organisatorische koers. Het omroeppersoneel zegt een toenemende angstcultuur te signaleren op de werkvloer. Die angstcultuur zou voortvloeien uit het gedwongen vertrek van een aantal medewerkers. Het conflict begon met het op non-actief stellen van medewerker en columnist Willem van Reijendam. Die toonde zich erg kritisch over de toenemende invloed van managers bij allerlei ondernemingen. Dat leidde tot groot ongenoegen bij diens leidinggevenden.

Hoofdredacteur Mischa van den Berg is in overleg met directeur Gijs Lensink van RTV Noord vervroegd met vakantie gegaan. “Ik zit helemaal kapot en moet op de een of andere manier zien rust in mijn hoofd en lichaam te krijgen, weer te slapen. Dat lukt nog niet. Het is een fysieke reactie op een stresssituatie die ik nog niet eerder ervaren heb”, schrijft de hoofdredacteur in een brief aan het personeel, aldus het Dagblad van het Noorden.

Bron: DVHN/Radiofreak/BM

Bericht delen