dinsdag 16 januari 2018

Pavel Marik interim producent Scripted Endemol

Endemol Nederland heeft Pavel Marik aangetrokken als interim producent Scripted. In deze rol wordt Marik verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en productie van drama, comedy en soap. Met de benoeming van Marik (59) voorziet het Amsterdamse mediabedrijf in de opvolging van Remco Kobus, die zijn functie van producent Scripted onlangs neerlegde.

Laurens Drillich, algemeen directeur Endemol Nederland Mediagroep: “Ik ben erg blij dat Pavel onze dramatak gaat leiden. Deze aanstelling biedt de gewenste continuïteit op in ieder geval de korte termijn, met de kwaliteit die past bij de marktleider. Pavel’s talent is onomstreden en hij brengt veel kennis en ervaring mee. Bovendien heeft Pavel een brede achtergrond in het genre, zowel creatief als productioneel en ook in het commerciële proces. Ik verheug me op onze samenwerking.”

Als producent Scripted zal Marik zich richten op de ontwikkeling van nieuwe content en de voortgang van lopende producties. Marik kijkt vol enthousiasme vooruit: “Ik heb enorm veel zin in deze baan bij dit bedrijf. Niet alleen omdat Endemol de grootste dramaproducent van Nederland is en zoveel successen op zijn naam heeft staan, maar ook omdat er actief wordt ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen in de mediawereld. Die ambitie en die creativiteit spreekt zeer tot de verbeelding.”

De overstap naar Endemol Nederland betekent voor Marik een terugkeer naar het bedrijf waar hij zijn eerste stappen als televisiemaker zette. Dat begon in 1990 met Goede Tijden Slechte Tijden, bij het toenmalige Joop van den Ende Productions, gevolgd door productiewerk voor Van den Ende’s Duitse vestiging in Keulen. Nadien was Marik internationaal actief voor uiteenlopende film- en tv-producenten, waaronder Grundy UFA en Constantin Entertainment. Marik treedt met ingang van 1 juni aanstaande bij Endemol in dienst, voor de duur van minimaal acht maanden.

Bron: Endemol Nederland Mediagroep/Broadcast Magazine

Bericht delen