Paul Witteman stopt met presentatie Buitenhof
donderdag 22 november 2018

Paul Witteman stopt met presentatie Buitenhof

Paul Witteman stopt eind dit jaar op zijn eigen verzoek met de presentatie van het wekelijkse, politieke discussieprogramma Buitenhof (AVROTROS/BNNVARA/VPRO). Journalist Hugo Logtenberg neemt namens BNNVARA de presentatie van het programma over. De andere presentatoren zijn Diana Matroos (VPRO) en Jort Kelder (AVROTROS).

De laatste Buitenhof-uitzending van Paul Witteman is op zondag 9 december. Hij presenteerde Buitenhof eerst van 1995 tot 2006, en daarna van 2014 tot heden. Witteman: “De live uitzendingen van Buitenhof zijn op de zondagmiddag, maar diezelfde middag presenteer ik ook al het live programma Podium Witteman. Twee live programma’s achter elkaar is iets teveel van het goede. Bovendien wil ik me ook graag op andere tv-bezigheden kunnen blijven richten, zoals onlangs het televisie-tweeluik Uit coma bij BNNVARA op NPO 2.”

Gert-Jan Hox, content-directeur van BNNVARA: “Wij zijn Paul zeer erkentelijk voor zijn jarenlange bijdrage aan Buitenhof. Gelukkig blijft hij behouden voor BNNVARA. We zijn al met hem in gesprek over een nieuw programma.”

Hugo Logtenberg neemt de presentatie van Buitenhof voor zijn rekening, naast zijn werk als onderzoeksjournalist voor NRC Handelsblad. Logtenberg werkte eerder als journalist voor Het Parool.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen