dinsdag 16 januari 2018

Paul Römer algemeen directeur NTR

Voormalig Endemol-directeur Paul Römer wordt per 1 augustus de algemeen directeur van de NTR, de publieke omroep die is ontstaan uit een fusie tussen NPS, Teleac en RVU. Hij is de opvolger van directeur a.i. Joop Daalmeijer, die 1 september met pensioen gaat.

Paul Römer: “Ik verheug mij enorm op deze nieuwe uitdaging. De NTR is een warme organisatie waar passie, vakmanschap en creativiteit belangrijke waarden zijn. Ik weet zeker dat ik mij daar thuis zal gaan voelen.”

Römer begon in 1988 zijn omroepcarrière bij de TROS. Daar was hij eerst producer en later hoofd Amusement. In 1995 stapte hij over naar John de Mol Produkties, waar hij producent werd van vele amusement- en realityprogramma’s. Hij is de medebedenker en eerste producent van de nationale en internationale versies van Big Brother en De Grote Donorshow. Van 2002 tot 2009 was Römer algemeen directeur van Endemol Nederland. In 2009 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Endemol Holding, waarin hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde creatieve strategie binnen het concern. Eind vorig jaar verliet hij het bedrijf.

Joop Daalmeijer: “Paul is een manager met de focus op creativiteit. Hij weet de mensen die een bedrijf maken te stimuleren en hij geeft hen daarbij alle vrijheid. Deze eigenschappen passen perfect bij de NTR. Voor de NTR kan Paul Römer veel betekenen. En ook voor de publieke omroep als geheel.”

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen