dinsdag 16 januari 2018

Paul de Leeuw maakt comedyserie voor VARA

Paul de Leeuw heeft groen licht gekregen voor het maken van een nieuwe comedyserie voor de VARA. Dat heeft hij gemeld in het programma West Business bij Omroep West. De programmamaker heeft het afgelopen half jaar gewerkt aan het concept van de nieuwe comedy, maar de serie bleek aanvankelijk te duur.

Nu er toch geld voor is gevonden kan de comedy gebaseerd op de Amerikaanse serie Curb your enthusiasm toch gemaakt worden. “Het gaat over een man van 51, een entertainer, die aan lager wal is geraakt. Zijn omroep zegt dat hij een realitysoap moet gaan maken, maar niemand wil meedoen”. De Leeuw heeft nu acht afleveringen geschreven. “Het mag gemaakt worden en ook budgettair zijn we eruit. We gaan volgend jaar opnemen.”

De Leeuw is niet alleen bezig met de comedy. Komende dinsdag starten de opnames van een nieuwe quiz, Roodkapje. De quiz is gebaseerd op het namenspel. “Het is een oud spelletje dat ik iedere zomer speel en deze zomer bedacht ik opeens hoe leuk het eigenlijk is voor een programma.”

Roodkapje zal worden uitgezonden door RTL 4 omdat de publieke omroep geen spelletjes meer wil op Nederland 1. De Leeuw: “Gelukkig is RTL zeer enthousiast over het format. Het is een simpel spelletje, maar ik denk dat het een aardig programma gaat worden.”

Bron: Omroep West

Bericht delen