dinsdag 16 januari 2018

Patty Brard jureert Vliegende Hollanders

Patty Brard is het derde jurylid in Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. Naast Peter van Hal en Marc Nölke zal Brard de skischanssprongen van de BN’ers beoordelen.

Van Hal, skispringcommentator op Eurosport en zelf drievoudig Nederlands kampioen skispringen, beoordeelt samen met de Duitse Nölke voornamelijk de techniek en landing van de sprong. Nölke heeft zijn ervaring opgedaan als voormalig skischansspringer en is nu coach. Brard kijkt als ervaringsdeskundige van Sterren-programma’s naar de ontwikkeling van de BN’ers op het gebied van moed en het verleggen van grenzen.

Het programma heeft twee reservekandidaten: Nicolas Liébart en Robin Zijlstra versterken het team dat nu aan het trainen is om de mooiste sprongen neer te zetten. Liébart en Zijlstra staan stand-by mocht er onverhoopt een kandidaat niet meer mee doen. Dit kan zijn vanwege een blessure, maar ook omdat de uiteindelijke doorgang van de sprong in handen ligt van de coaches.

Sita en Dean Saunders zijn tijdens de training door een onfortuinlijke val geblesseerd geraakt, maar staan alweer klaar voor vertrek naar Duitsland waar de trainingen in volle gang zijn. Hans Paul Herr, trainer van wereld- en Olympisch skischans kampioenen en Stephan  Hocke, voormalig Olympisch Kampioen Skischans begeleiden en coachen alle kandidaten middels een persoonlijk trainingsschema. “Het is belangrijk dat de kandidaat zich er klaar voor voelt, maar de coach geeft de uiteindelijke doorslag.”

Gerard Joling en Tess Milne presenteren het door Masmedia geproduceerde programma waarin 16 BN’ers de strijd met elkaar aangaan voor de mooiste en langste skischanssprong. De deelnemers zijn: Lange Frans, Dean Saunders, Kelly van der Veer, Bibi, Geert Hoes, Emile Ratelband, Sita Vermeulen, Jody Bernal, Chimène van Oosterhout, Koert-Jan de Bruijn, Shary-An, Ingrid Jansen, Robert Schoemacher, John de Wolf, Mari van de Ven en Keizer. Reserve kandidaten zijn Nicolas Liébart en Robin Zijlstra. Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans is vanaf 22 februari te zien op SBS 6.

Bron: SBS Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen