woensdag 17 januari 2018

Patrick van Mierlo ad interim bij SBS6

Patrick van Mierlo is benoemd tot zendermanager ad interim bij SBS6. Hij volgt daarmee de eerder ontslagen René Oosterman op. Peter Lubbers blijft vooralsnog zitten als baas voor de hele tv-tak. Dat meldt Quotenet.

“Van Mierlo is inmiddels bij SBS6 begonnen. Lubbers ontving hem vriendelijk, maar de situatie was wel vreemd voor de betrokkenen. Maar zo gaat dat nu. De bordjes kunnen om de week wisselen,” citeert Quotenet een insider. Ook SBS-woordvoerder Jaap Paulsen reageert: “We hebben er voor gekozen om een interne mededeling te doen voor de benoeming van Patrick van Mierlo.”
Normaal gesproken zou er zeker een persbericht zijn geweest toch?
Paulsen: “Dat is niet gebeurd omdat het een interimfunctie betreft.”

Volgens Quotenet wil aandeelhouder John de Mol investeren in de kwakkelende tv-tak, maar eist hij meer invloed. Inzet is de positie van tv-baas Peter Lubbers. De Mol en Lubbers zijn al een tijdje incommunicado. Het ontslag van de SBS-topman was aanstaande en de benoeming van Van Mierlo was ook geregeld. Maar zover kwam het niet, weet Quotenet.
Sanoma, grootaandeelhouder van SBS, heeft tv-directeur Lubbers ingezet als troefkaart om met John de Mol te onderhandelen over de positie van de tv-tak. De overname van SBS begint Sanoma pijn te doen: om door te stoten, is meer geld nodig, maar de Finnen, die al genoeg zorgen hebben rond hun bladenportefeuille, deinzen daarvoor terug. De Scandinaviërs kijken naar De Mol, die best wil storten voor zijn ‘testlaboratorium’, maar dan meer zeggenschap eist, melden insiders aan Quotenet.

Bron: Quotenet/Broadcast Magazine

 

Bericht delen