Patrick Lodiers volgt vijf mensen met zelfmoordgedachten
maandag 12 april 2021

Patrick Lodiers volgt vijf mensen met zelfmoordgedachten

In de nieuwe zesdelige BNNVARA-serie Leven voor de Dood volgt Patrick Lodiers een jaar lang vijf mensen voor wie elke dag een strijd met het leven is. Zij worstelen vaak al lange tijd met depressie en zelfmoordgedachten.

Daarnaast ontmoet Patrick mensen die zich met hart en ziel inzetten om zelfmoord te voorkomen, zoals de vrijwilligers die dag en nacht de hulplijn van 113 bemannen of Thijs die zijn beste vriend aan zelfmoord verloor en een inspirerend evenement organiseert om aandacht te vragen voor preventie. Want het taboe doorbreken en erover praten kan helpen om zelfdoding te voorkomen. Leven voor de Dood is vanaf 21 april iedere woensdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Patrick Lodiers: “Tien jaar geleden presenteerde ik een thema-avond over zelfmoord en dat was ook de start van het platform 113-online. Het thema zelfdoding heeft me sindsdien nooit losgelaten. Vijf mensen per dag plegen zelfmoord en meer dan 100.000 mensen per jaar doen een poging. Al die mensen kennen ook weer mensen. Kortom, vrijwel iedereen komt in aanraking met dit moeilijke thema. Toch wordt er weinig over gesproken. En dat terwijl erover praten ertoe kan leiden dat minder mensen tot zelfdoding overgaan.”

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen