dinsdag 16 januari 2018

Paralympische Spelen goed bekeken

De uitzendingen van de NOS over de Paralympische Spelen werden dit jaar goed bekeken, zowel op televisie als op internet. Dit meldt de NOS dinsdag in een persbericht. Het Paralympisch magazine, dat tijdens het evenement dagelijks te zien was op Nederland 1, trok gemiddeld bijna 650.000 kijkers. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vier jaar geleden. Absolute uitschieter was de editie van maandag 3 september, toen gemiddeld 904.000 mensen inschakelden.

NOS-directeur Jan de Jong blikt tevreden terug: “Het grootste compliment dat de NOS heeft ontvangen is de kritiek dat we eigenlijk nog veel meer van de Paralympische Spelen hadden moeten uitzenden. Aan een uur per dag had de kijker nog lang niet genoeg. Zo heeft men van de Nederlandse prestaties en ook van onze uitzendingen genoten. Zowel bij de kijker als bij ons smaakt het naar meer. Als je bedenkt dat bijna een kwart van Nederland iets van de Paralympics heeft gezien via de NOS, dan is dat ongekend. Maar vergeet niet dat de Paralympische sporters er door hun klinkende prestaties zelf voor hebben gezorgd dat ze de harten van televisiekijkend Nederland voor zich hebben kunnen winnen.”

Ook het samenvattingsprogramma later op de avond op Nederland 3 deed het met gemiddeld 259.000 kijkers erg goed. De speciale Paralympics-website (NOS.nl/ps2012) was twee weken lang een van de meest bezochte onderdelen van NOS.nl en noteerde dagelijks ruim 40.000 unieke bezoekers. De meest bekeken video’s zijn het fragment van ‘de blinde Maradona’ – de Chinese 5-tegen-5-voetballer Wenfa Zheng – en de zilveren race van Marlou van Rhijn op de 100 meter sprint.

Dinsdag worden de medaillewinnaars in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd door het kabinet en door NOC*NSF. De huldiging is tussen 11.00 en circa 12.30 uur rechtstreeks te volgen via de Paralympische site van de NOS; een uitgebreide samenvatting volgt aan het begin van de avond op Nederland 1 (19.59-19.21 uur). De presentatie van de televisie-uitzending is in handen van Herman van der Zandt.

Bron: NOS

Bericht delen