woensdag 17 januari 2018

Özcan Akyol ernstig bedreigd wegens documentairereeks

Schrijver en journalist Özcan Akyol wordt ernstig bedreigd vanwege zijn serie De neven van Eus, die de NTR sinds 28 mei wekelijks op tv uitzendt.

Akyol wordt al langer geïntimideerd, maar sinds de derde aflevering, over het teruglopende toerisme in Antalya aan de ‘Turkse Rivièra’, is de situatie geëscaleerd, zo meldt de Volkskrant.

“Nu komen elke dag bedreigingen binnen die een grens overgaan”, zegt Akyol. Hij wordt met de dood bedreigd. Uitgescholden voor landverrader, tegen wie de Grijze Wolven zullen worden ingezet. ‘Een langzame pijnlijke dood’ wordt hem toegewenst en een verblijf in een Turkse cel, zodra hij weer voet op Turkse bodem zal zetten.

De aflevering over Antalya is goed bekeken, zegt Akyol. “Mijn neven zeiden daarin dat het niet goed gaat met het toerisme. Daar worden veel Turkse Nederlanders heel erg boos over. Volgens hen gaat het wél goed. Je mag niet negatief berichten over het land waar zij zoveel van houden.”

De programmamaker durft zich niet meer overal te vertonen. “Ik mijd plekken waar veel Turkse Nederlanders komen. De markt van Deventer bijvoorbeeld.”

Bron: De Volkskrant/BM

Bericht delen