dinsdag 16 januari 2018

Overview camera’s in BM

Het aantal videocamera’s dat de laatste twaalf maanden op de markt is gebracht, kent zijn weerga niet. En tijdens de laatste NAB in Las Vegas was al geen 3D meer te zien, alleen maar 4K RAW.

Partijen als Canon, Sony en Panasonic zien zich geconfronteerd met nieuwelingen als Blackmagic Design, Digital Bolex en GoPro. Het verschil in beeldkwaliteit wordt steeds kleiner, het prijsverschil steeds groter.

Maar waar gaat het eigenlijk over? Broadcast Magazine zet in het julinummer een en ander op een rij en in perspectief. Cameraman Tom Poederbach neemt bijna 25 verschillende producten onder de loep. Zijn conclusie: de new kids on the block stelen de show, met opwindende en zeer betaalbare producten. Daarnaast zijn er de hackers die lijken te zeggen: als ontbrekende functies en kwaliteit ons niet worden aangeboden, dan gaan we zelf wel zoeken. Het antwoord is nu aan Canon, Sony en Panasonic om te geven wat ze hebben voor een redelijke prijs. Anders zou het voor hen misschien wel game over kunnen zijn wat camera’s betreft…

De complete overview van grote sensorcamera’s is te lezen in het julinummer van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen