dinsdag 16 januari 2018

Van Stade 'kwartiermaker' bij AT5

De overname van AT5, de lokale omroep van Amsterdam, is nu ook financieel rond. Eerder kwamen Het Parool, RTV Noord-Holland en de AVRO al tot een overeenkomst, maar voor de overname is financiële steun van de Amsterdamse gemeenteraad noodzakelijk.

 

De gemeenteraad heeft nu ingestemd met een voorstel, waardoor er jaarlijks 2,8 miljoen euro beschikbaar komt voor AT5. Ook draait de gemeente op voor een sociaal plan voor medewerkers die hun baan verliezen door de overname.

Er werd al jaren een overnamekandidaat voor AT5 gezocht, maar eerdere voorstellen voor overnames en fusies ketsten steeds af. De directeur van RTV Noord-Holland zegt dat het nu echt niet meer mis kan gaan. Wel moeten details met de zendgemachtigde organisatie Salto nog worden uitgewerkt.

Oud-SBS-topman Eric van Stade wordt het komende halfjaar kwartiermaker namens de drie partijen om de toekomst van de stadszender voor te bereiden. Van Stade (50) zal zich onder meer richten op het businessplan, de reorganisatie, contacten met het Commissariaat voor de Media en de verhuizing van de redactie. Ton F. van Dijk blijft tot 1 juli a.s. directeur van AT5. De komende maanden zal worden gezocht naar een nieuwe hoofdredacteur.

Per 1 juli moet het nieuwe AT5 een feit zijn. Er blijven twee afzonderlijke zenders, een lokale en een regionale.

Bron: NOS/Het Parool/AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen